Thursday, May 17, 2012

Drogheda en Knowth


Eind vorige week kreeg ik opeens een berichtje van Bart met de vraag of we zin hadden om een dagje met de auto te toeren. Bart waren we tijdens de Koninginnedagborrel op de ambassade tegen gekomen en woont net als ons sinds een paar weekjes in Dublin.


Afgelopen zaterdag reden we daarom met zijn drieën in de auto de stad uit. Na een uurtje kwamen we aan in Drogheda, een klein industrieel stadje 60 kilometer ten noorden van Dublin. Drogheda is een vreemd stadje. Straatjes met vrolijk gekleurde huisje worden afgewisseld door oude leeg staande fabrieken en om de paar honderd meter loop je opeens tegen een kasteeltje of een oud kerkje aan. 


Erg grappig allemaal, maar na een paar rondjes en een broodje hadden we het stadje wel weer gezien en reden we verder richting de archeologische ensemble van de Bend of the Boyne, zeg maar de piramides van Ierland.


Helaas waren we een beetje laat waardoor we alleen nog maar met een busje richting één van de minder bekende tombes konden. Het verhaal achter deze archeologische plek is vast heel indrukwekkend en het zal er 5000 jaar geleden ook zeker schitterend uitgezien moeten hebben, maar eigenlijk zijn het gewoon een paar grasheuvels die verdacht veel lijken op de huisjes van de Teletubbies.


Het mooiste van alles bleek uiteindelijk het uitzicht op een boom te zijn... Mensen die toch graag het hele verhaal achter deze grasheuvels willen weten verwijs ik daarom naar de volgende website: http://www.theboynevalley.com.


Na een middagje cultuursnuiven zijn we weer terug gereden naar Dublin om de dag af te sluiten met een biertje. Wat ons betreft een geslaagde eerste dag met Bart! 

No comments: