Wednesday, January 17, 2007

Fruitmandje voor Fidel

Het is zover vrijdag vlieg ik dan eindelijk naar Cuba, waar ik 12 dagen zal verblijven. Het blijft de vraag welke situatie ik zal aantreffen in Cuba. De tegenstrijdige geruchten over de gezondheidstoestand van Fidel Castro blijven namelijk aanhouden. Spaanse bronnen berichtten maandag dat de toestand van de Cubaanse president zo ernstig is dat zijn overlijden nabij is. Die versie werd gisteren echter bestreden door de enige Spaanse arts die Castro onlangs persoonlijk heeft onderzocht.
Sabrido onderzocht Castro in december in Havana en ontkende bij zijn terugkeer in Madrid dat Fidel aan kanker leed. Een week eerder had het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten verklaard dat Castro een terminale vorm van kanker had en nog maar zeer kort te leven had. De Venezolaanse president Hugo Chávez zei dinsdag op zijn beurt dat de gezondheidstoestand van Castro, die hij eerder deze maand nog aan de lijn had, ‘niet ernstig’ is. ‘Fidel Castro is een van die mensen die nooit zullen sterven.’
De geruchtenstroom wordt aangewakkerd door het volkomen stilzwijgen van de Cubaanse autoriteiten, die de gezondheidstoestand van Fidel Castro tot staatsgeheim hebben verklaard.
Erg spannend dus allemaal, want niemand kan vertellen wat er gaat gebeuren als hij omvalt.
Ik houd jullie op de hoogte.
Hasta Luego!

No comments: