Tuesday, June 15, 2010

Nederland – Denemarken in Johannesburg


Na een avondje feesten in Maputo vertrok ik samen met Axel en Thijs vroeg in de ochtend naar Zuid Afrika. De reis verliep soepel en na een vluchtig afscheid van Axel sprong ik samen met Thijs in een taxi naar een buitenwijk van Johannesburg waar Thomas en Corne inmiddels een adresje hadden geregeld.


De eerste avond gingen we in het centrum van Johannesburg feesten en voetbal kijken. Overal in de stad is het gekkehuis, waar je ook bent je kan niet onder het WK uit. Supporters van over de hele wereld springen overal schreeuwend en toeterend rond.


De volgende dag gingen we op zoek naar een huurautootje voor de rest van onze trip in Zuid Afrika. Het viel niet mee, maar na een halve dag onderhandelen reden we uiteindelijk toch weg in een gloed nieuw Hyundaitje.Met een autootje waren we een stuk mobieler en besloten gelijk maar even onze gezichten te laten zien op de Oranje camping.


We kwamen aan toen de dikdakkers net de tent op zijn kop begonnen te zetten. Honderden oranje fans in een feesttent gepropt , vliegende biertjes, polonaises, plastic tieten en natuurlijk alleen de beste Hollandse hits van DJ Laurens! Kortom we waren weer terug in Nederland...


Het ging de hele nacht door maar wij moesten optijd weer terug, want de volgende ochtend was het tijd voor de eerste wedstijd Nederland tegen Denemarken.


‘S ochtends sprongen we in onze orange outfits en reden richting het stadion. Terwijl we op het pendel busje stonden te wachten was Thijs nog wanhopig opzoek naar een kaartje voor de wedstijd (die hij als enige van ons nog niet had). Gelukkig duurde het niet lang, want binnen vijf minuten had hij al een kaartje geregeld en konden we met zijn vieren het stadion in.


We hadden perfecte plekken in de eerste ring net achter de corner flag. Het feestje in het stadion zat er goed in, al waren het merendeel van de supporters Zuid Afrikanen die helaas al onze hitjes niet mee konden zingen. Het was een perfecte eerste wedstijd, twee nul voor oranje!


Morgen ochtend rijden we met zijn vieren in ons nieuwe wagentje richting het zuiden. Onze eerste stop wordt waarschijnlijk Drakensberg, waar we een paar dagen zullen gaan rondkijken voordat we naar onze tweed wedstrijd Nederland tegen Japan in Durban moeten.

In Zuid-Afrika zijn we te bereiken op het volgende nummertje:
+27789652802

2 comments:

roelfilm said...

Niet te geloven Edje! Tjee,
Hoop dat we zaterdag weer knallen.
Voelt het weer goed om onder de Nederlanders te zijn? Tot over 2 weken!

Frank said...

Sledje!!!

Vette reis zeg ben echt fucking benieuwd naar je verhalen. En pak die blonde bavaria vrouwtjes maar is goed aan op de camping...

xje frenkie