Monday, June 21, 2010

Nederland - Japan in Durban


Na eindelijk het doolhof van Johannesburg achter ons gelaten te hebben scheurden we in ons huur autotje richting Drakensberg. Drakensberg is een berggebied tegen de grens van Lisotho en heeft veel weg van de Verenigde Staten en de outback van Australie. Erg mooi allemaal maar ook akelig koud. ‘s Nachts was het onder nul en toen we aan kwamen rijden begon het zelfs te sneeuwen…


Gelukkig vonden een relaxt hostel waar we Corne zijn verjaardag in stijl konden vieren en de voetbal wedstrijden konden kijken vanuit een jacuzzi.
In Drakensberg bleven we twee nachtjes om wat rond te hiken en wat meer te zien van de omgeving, maar daarna moesten we verder rijden richting de kust voor de tweede wedstrijd van Oranje tegen Japan.


In Durban hadden we helaas geen gratis adresje weten te regelen dus er zat niets anders op dan de auto in de stad te parkeren en wanhopig op zoek te gaan naar een hotel. Vreemd genoeg was dat een stuk makkelijker dan we hadden gedacht, want in bijna elk hotel waar we binnen stapten waren er nog kamers vrij. Uiteindelijk belandden we in een luxe hotel kamer op de 27ste verdieping met uitzicht over de stad en zee voor slechts 10 euro de man.


Durban is een stuk kleiner dan Johannesburg en alles is hier gelukkig ook een stuk beter geregeld. Er is een groot park voor de voetbalfans aangelegd op het strand, waar van alles wordt georganiseerd en de WK wedstrijden te volgen zijn op grote schermen. En ook op de dag van de wedstrijd zaten we niet te kutten met pendelbusjes, maar liepen we gezellig in een stoet met honderden andere Oranje supporters naar het stadion.


De atmosfeer in het stadion was een stuk beter dan tijdens de eerste wedstrijd en het was van het begin tot het einde een groot feest op de tribune. De wedstrijd zelf was wel redlijk saai, maar Nederland speelde goed genoeg voor een 1-0 overwinning en wist zich dus te kwalificeren voor de volgende ronde. Na de wedstrijd ging iedereen helemaal leip en werd er de hele middag, avond en nacht doorgefeest in het fan park en de lokale barretjes.


De volgende wedstrijd van Nederland wordt gespeeld in Kaapstad tegen Kameroen (die met twee nederlagen al uit het WK liggen), maar tussen door zullen we nog even stoppen in Port Elizabeth voor de wedstrijd Engeland-Slovenie.

Later!

2 comments:

roelfilm said...

Edje, je brengt geluk! Mooi voor elkaar heb je het, niet te geloven!

LeratoElle said...

Looks like you boys are having lots of fun down there in Durbs. Well done to Holland, i will start carrying the Dutch flag when Bafana gets smashed by France today!!!