Tuesday, October 27, 2009

Op naar de Sahara

Na een paar dagen in Rabat doorgebracht te hebben was het gisteren eindelijk tijd om mijn Mauritaanse visum op te halen bij de ambassade. Omdat ik niet weer te laat wilde aankomen vertrok ik deze keer extra vroeg, maar helaas voor de ambtenaartjes was het natuurlijk nog weekend dus de ambassade was wederom gesloten. Dat werd dus wachten.. Na ongeveer een uur wachten kwam er een franse jongen met een gitaar aangelopen (Remy). Ook hij wilde naar Mauritanie, maar moest ook wachten want de ambassade was inmiddels nog steeds niet geopend. Uren gingen voorbij en uiteindelijk om 3 uur konden we naar binnen. Wederom stond ik binnen 5 minuten buiten, maar wonder boven wonder, deze keer met een visum in mijn handen. En 5 minuten later kwam ook Remy juigend naar buiten met zijn visum voor Mauritanie.
Blij eindelijk Rabat te kunnen ontvluchten besloten we samen liftend richting het zuiden te gaan, en dat ging gemakkelijker dan we hadden gedacht. Twee uur later stond we opeens in Cassablanca (100 kilometer verderop), en in Cassa wisten we binnen een uur een busje te reglen dat ons helemaal wilde mee nemen naar Tan Tan (een klein dorpje in de Sahara 700 kilometer van Cassablanca).
Na een vermoeiende rit van meer dan 14 uur kwamen vanochtend uiteindelijk om 9uur aan in Tan Tan. Uitgeput wilde we opzoek gaan naar een hotel, maar dat wilde Ali (een engelse leraar uit Tan Tan die ook in de bus zat) absoluut niet hebben: 'Hotels zijn voor zwervers en zolang jullie in Tan Tan zijn, zijn jullie te gast bij mij'.
Bij Ali thuis werden we verwelkomd met een ontbijtje en een heerlijk bedje. Na een paar uurtjes geslapen te hebben werden we vanmiddag wakker in een leeg huis. Ali was inmiddels aan het werk, maar liet een heerlijke maaltijd voor ons achter.
Morgen zullen we waarschijnlijk nog een dagje in Tan Tan blijven, waarna we de dag erna verder zullen reizen richting Dakhla (ongeveer 400 kilometer ten zuiden van Tan Tan).

Finally got my Visa!
Breakfast and horror movies at Ali's placeThe Kasbah of RabatCoast of Rabat

3 comments:

roelfilm said...

Sick! Die Ali's zijn aardige kerels :-) Niet te geloven!
Hier gaat alles goed! nieuwe montage online soon.

Anonymous said...

mooie berichten Fitna!
-Jurre

Unknown said...

Lekker bezig vriendje! Als je niks te doen heb, in dahkla schijn je dik te kunnen windsurfen en kiten op de lagune.